Cotidianul britanic Daily Mail a facut public un video filmat in orasul Raqqa, bastionul din nordul Siriei al grupului terorist Stat Islamic.


Femeile din teritoriile cucerite de grupul terorist Stat Islamic (in Irak si Siria) sunt obligate sa poarte valul integral, care cuprinde o haina ce acopera corpul in intregime, un val fin ce acopera fata, dar si un niqab, un val ce acopera fata cu exceptia ochilor. Exista si un moment extrem de tensionat, in care femeia care filmeaza este oprita pe strada de un barbat inarmat, acesta reprosandu-i ca nu se comporta corespunzator in public, arata MEDIAFAX.

"Vino aici! Trebuie sa te comporti mai bine in public"
, ii spune barbatul. Intrebat de ce, el raspunde: "Iti vedem fata".

Atunci, femeia si-a cerut scuze, spunand ca probabil valul este mai transparent. "Trebuie sa fii atenta si sa fii acoperita. Allah iubeste femeile acoperite", ii raspunde barbatul.In reportajul realizat la postul francez de televiziune se mentioneaza ca aproximativ 150 de femei din Franta au preferat sa paraseasca tara pentru a merge in teritoriile ocupate de gruparea Stat Islamic. Femeia care a filmat intra la un moment dat intr-un internet cafe, unde mai multe femei vorbesc in limba franceza. Una dintre ele spune intr-o conversatie cu mama sa ca nu se va mai intoarce niciodata in Franta.

"Nu ma intorc, mama. Iti spun direct. Trebuie sa intelegi ca nu ma mai intorc. Nu mi-am asumat riscul de a veni aici pentru a ma intoarce in Franta. Imi merge bine aici. Nu trebuie sa plangi sau sa-ti fie teama. Tot ce vezi la televizor este fals. Se exagereaza la TV
", spune femeia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.