Kievul sustine ca locuitorii de origine tatari si ucraineana din Crimeea sunt amentintati de catre Moscova.

Tatarii si ucrainenii care locuiesc in Crimeea sunt amenintati cu represalii din partea Rusiei, a declarat marti purtatorul de cuvant al Ministerului ucrainean de Externe, Evgheni Perebiinis, citat de agentia oficiala Ukrinform, in pagina electronica, informeaza MEDIAFAX.

"Tatarii din Crimeea sunt in pericol, fiind amenintati cu represalii. Acest lucru este valabil si pentru cetatenii ucraineni, care nu sunt de acord cu anexarea Crimeei si a orasului Sevastopol de catre Rusia"
, a afirmat purtatorul de cuvant.

El a subliniat ca "protestul Rusiei fata de participarea tatarilor la o conferinta de la New York pe tema populatiei bastinase este o dovada a urii si politicii soviniste fata de tatari".

Potrivit lui Perebiinis, tatarilor nu li s-a permis sa mearga la conferinta, dupa ce autoritatile ruse le-au luat pasapoartele. De asemenea, el a declarat ca autoritatile ruse din Crimeea le-a interzis tatarilor sa participe la mitinguri.

"Rusii fac o lista cu reprezentanti ai tatarilor pe care vor sa-i lichideze", a adaugat purtatorul de cuvant, adaugand ca procurorul Crimeei, Natalia Poklonskaia, ar fi amenintat in mod public ca-i va deporta pe toti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.