Autoritatile orasului Washington DC au votat in totalitate o noua lege care autorizeaza portul de arma in spatii publice cu conditia ca ele sa nu fie vizibile.

Aceasta masura a fost adoptata pentru a inlocui o veche reglementare care interzicea portul armelor de foc in public, o lege care a fost considerata in iulie de catre un judecator federal ca fiind contrara Constitutiei americane, informeaza MEDIAFAX.

"Noi nu vrem cu adevarat sa permitem portul armelor de foc in Districtul Columbia, insa cu totii stim ca trebuie sa ne supunem deciziei tribunalului"
, a declarat consiliera Muriel Bowser. Judecatorul Frederick Scullin a apreciat in iulie ca interdictia de a purta arme de foc in public la Washington de catre un individ, in afara domiciliului sau, legea cea mai restrictiva din Statele Unite, nu respecta Constitutia americana.

Orasul Washington este situat intre statele Virginia, care autorizeaza persoanele sa poarte arme de foc in public, si Maryland, care a impus reguli mai stricte in acest domeniu. In prezent, 44 din cele 50 de state americane permit populatiei sa poarte arme de foc in public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.