Omar Jose Gonzalez, barbatul care a intrat in Casa Alba cu un cutit, este veteran de razboi decorat al armatei.

El a fost retinut dupa ce a patruns in complexul prezidential, a servit peste 13 ani in armata. El s-a pensionat in 2012, din cauza unei dizabilitati.

Potrivit dosarului sau, ocupatia sa militara era de cercetas de cavalerie, despre care armata spune ca reprezinta "ochii si urechile comandantului in timpul luptei" si ale carui indatoriri sunt pregatirea munitiilor, raportarea pe teren si colectarea datelor despre rutele clasificate. Gonzalez a primit mai mult de 12 decoratiuni si insigne pe parcursul carierei sale militare, anunta MEDIAFAX.

Omar Jose Gonzalez urmeaza sa compara intr-un tribunal federal luni, fiind acuzat ca a patruns ilegal intr-o cladire cu acces restrictionat avand asupra sa o arma periculoasa. Potrivit Secret Service, Omar Gonzales, in varsta de 42 de ani, avea ascuns sub haine un cutit in momentul in care a fost surprins in Casa Alba. Momentul in care acesta a patruns pe peluza de la Casa Alba a fost surprins intr-o inregistrare.

Dupa ce a fost imobilizat, intrusul i-a spus unui agent ca era "preocupat de faptul ca situatia din SUA se agraveaza si ca trebuia sa il sesizeze pe presedintele Obama pentru a informa populatia", potrivit actului de acuzare.

Presedintele Barack Obama nu mai era la Casa Alba in momentul incidentului, petrecut vineri in jurul orei 19.20. Barack Obama, fiicele lui si un prieten parasisera Casa Alba cu patru minute inainte, indreptandu-se cu elicopterul spre resedinta de la Camp David (Maryland), unde familia prezidentiala a petrecut weekendul. Michelle Obama se afla deja la Camp David.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.