Sute de mii de persoane au manifestat in intreaga lume pentru clima.

Manifestatiile au avut loc in contextul summitului ONU pe tema schimbarilor climatice, care urmeaza sa se desfasoare marti, la New York.

Sute de mii de persoane s-au adunat la New York Londra, Berlin, Amsterdam, Paris, Stockholm, Roma, Madrid, New Delhi, Melbourne si Rio de Janeiro, pentru a manifesta contra schimbarilor climatice. Potrivit organizatorilor, au fost programate aproximativ 2.700 de evenimente in 158 de state.

Astfel, zeci de mii de persoane au manifestat pe strazile din Londra, printre manifestanti fiind, de asemenea, victime ale inundatiilor din iarna trecuta si actrita britanica Emma Thompson, revenita recent dintr-o expeditie in Arctica. La marsul din New York au participat, de asemenea, actorul Leonardo DiCaprio, numit recent mesager al pacii pentru ONU, secretarul general al ONU Ban Ki-moon, ministrul francez de Externe Laurent Fabius si primarul orasului New York Bill de Blasio.

"Trebuie sa actionam in mod urgent, sa nu mai asteptam, deoarece platim cu propriile vieti si pierdem multi bani", a declarat Ban Ki-moon, in fata multimii de la New York. De asemenea, peste 5.000 de persoane au manifestat la Paris, intr-o ambianta familiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.