Comandantul fortelor aliate din Europa, generalul american Philip Breedlove, a declarat la Vilnius, ca NATO spera sa semneze rapid acorduri de securitate privind prezenta militara internationala in Afganistan dupa 2014
"Speram ca aceste acorduri vor fi semnate foarte rapid", a declarat generalul Breedlove, la sfarsitul unei reuniuni a NATO, la Vilnius.El a subliniat importanta acordurilor de securitate pentru negocierile vizand prezenta NATO in Afganistan, dupa retragerea trupelor sale la sfarsitul lui 2014. In acest context, duminica urmeaza sa fie anuntate rezultatele alegerilor prezidentiale.

La Kabul, purtatorul de cuvant al presedintelui in exercitiu Hamid Karzai, Aimal Faizi, a anuntat ca cei doi candidati la presedintia afgana, Ashraf Ghani si Abdullah Abdullah, urmeaza sa semneze duminica un acord de partajare a puterii, dupa o lunga perioada de impas in urma alegerilor contestate din 14 iunie. Forta armata a NATO in Afganistan (ISAF) numara in prezent 41.000 de militari, dintre care 29.000 de americani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.