Mai multe surse oficiale anunta ca militantii gruparii Stat Islamic vor creste atacurile asupra soldatilor americani, acestea putand fi extinse si pe teritoriul SUA.

Va exista "un apel continuu - al luptatorilor occidentali din Siria si organizatiilor teroriste - pentru atacuri impotriva unitatilor si personalului militar american", avertiza in iulie un buletin oficial de informatii de la Central Florida Intelligence Exchange, o agentie de stat care colecteaza, evalueaza si impartaseste informatii despre amenintari si care colaboreaza cu Departamentul de Securitate Interna.

Intr-un exemplu citat in buletinul obtinut de Fox News, un insurgent britanic ii incuraja pe militantii radicali care inca locuiesc in Occident sa foloseasca retelele sociale Facebook si LinkedIn pentru a gasi si lua la tinta soldati. "Puteti cauta soldati, gasi orasele lor, fotografiile lor, puteti cauta adresele in Pagini Aurii (...) apoi va faceti aparitia si ii macelariti", scria insurgentul britanic.

Obiectiv important

Uciderea unor militari americani pe teritoriul Statelor Unite este un obiectiv tot mai important al extremistilor, potrivit buletinului transmis la data de 8 iulie 2014, "ca raspuns la mesajele recente de pe retelele de socializare ale unor luptatori occidentali din Siria, care fac apel la atacuri impotriva soldatilor in Occident". Extremistii "din SUA ar putea fi inspirati de aceasta retorica pentru a-si intoarce atentia spre comiterea atacurilor acasa", avertizeaza buletinul.

Retorica radicala este livrata prin intermediul retelelor de socializare, unde agentii gruparii Statul Islamic le-au cerut de multe ori occidentalilor sa se urce in avion si sa vina la lupta. Dar teroristii considera acum ca pot obtine un efect mai puternic inspirand atacuri in interiorul SUA, in loc sa cheme americanii radicali in Orientul Mijlociu.

"In postari recente pe Twitter, luptatori straini din Siria au incurajat musulmanii din Occident sa ia la tinta soldati prin atacuri spontane cu arme de mici dimensiuni (de exemplu cutite sau pistoale)"
, se arata in buletinul de informatii, care avertizeaza cu privire la posibile atacuri de tip "ambuscada".
Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.