Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, este de parere ca NATO a avut un rol destructiv pana acum in criza din Ucraina.


"Nu putem omite rolul distructiv al NATO pe durata crizei ucrainene. In particular, alianta a urmat calea construirii potentialului militar al Ucrainei, care este folosit (de Kiev) impotriva civililor", a declarat Lavrov in interviul publicat miercuri, citat de MEDIAFAX.

"Conducerea NATO sustine planurile tarilor membre de a extinde ajutorul furnizat Ucrainei in mijloace speciale si echipament militare care pot fi folosite de autoritatile ucrainene pentru represiuni interne. Ei imping practic Kievul la o rezolvare prin forta a conflictului
", afirma ministrul.

Alianta militara condusa de SUA si-a sporit prezenta la granitele Rusiei de la inceputul crizei ucrainene, invocand necesitatea de a-si apara mai bine aliatii. NATO si-a intensificat patrulele aeriene in Tarile Baltice, a trimis avioane de supraveghere in Polonia si Romania, precum si nave de razboi in Marile Neagra si Mediteraneana. In aprilie, NATO a suspendat cooperarea cu Rusia, acuzand Moscova de implicare in escaladarea crizei din Ucraina. Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat saptamana trecuta ca aceasta criza din estul Ucrainei a fost provocata de Occident, in principal pentru resuscitarea NATO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.