Mai multe locuinte si hoteluri din regiunea Los Cabos, Mexic, au fost avariate de uraganul Odile. Astfel mii de turisti au ramas blocati in aeroporturi din cauza zborurilor anulate.



Autoritatile, care pentru moment nu au anuntat victime, au trimis militari la fata locului pentru a proteja populatia de jafuri."Am petrecut noaptea asteptand sa vedem ce mai ramane din casa noastra. Dar priviti, (uraganul) a luat tot", a declarat Soledad Mayo, in varsta de 52 de ani, conform MEDIAFAX. Un cuptor cu microunde, o plita si obiecte casnice sunt imprastiate pe podeaua casei dupa trecerea uraganului Odile, care a afectat imprejurimile Los Cabos, o zona turistica din sudul peninsulei Baja California, in noaptea de duminica spre luni. In zonele sarace din Los Cabos, AFP a constatat furturi de alimente si electrocasnice.

"Iau apa pentru copii si hrana pentru bebelus, nu se stie niciodata ce ne poate rezerva ziua de maine",
povesteste Osvaldo Lopez, in varsta de 41 de ani, iesind dintr-un magazin. In zona hotelurilor, unde angajatii incearca sa impiedice inundarea camerelor cu prosoape, sunt geamuri sparte, copaci si linii electrice cazute si acoperisuri smulse. "Aici nu a mai ramas nimeni", marturiseste un angajat al hotelului Hyatt. Acoperisurile unor reprezentante de masini de lux, precum cea a marcii Cadillac, s-au prabusit peste vehiculele noi.

"Sunt dezamagita de vacanta mea, dar mai ales mi se rupe inima sa vad cum oamenii de aici au pierdut totul",
a explicat la randul sau Tifani Brown, o americanca in varsta de 34 de ani, care a ajuns duminica in California. Circa 30.000 de turisti, dintre care 26.000 straini, au petrecut noaptea in 18 hoteluri prevazute cu refugii antiuragan. Pentru moment, acesti turisti nu pot pleca folosind transportul aerian deoarece aeroporturile din Los Cabos si La Paz si-au incetat operatiunile, a anuntat compania aeriana mexicana Interjet. Uraganul era de categoria 3 din 5 pe scara Saffir-Simpson atunci cand a atins uscatul, la zece kilometri est de Los Cabos, cu rafale de vant sustinute de 205 kilometri pe ora, potrivit Centrului National pentru Uragane (NHC) din Statele Unite. Luni dupa-amiaza, acesta a fost retrogradat la categoria 2, apoi 1.

"Nu mai este lumina aici, suntem in bezna totala", a explicat Wenseslao Petit, directorul Protectiei Civile din Los Cabos.

La Los Cabos au fost inregistrate ploi intense si valuri de pana la patru metri inaltime.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.