Armata ucraineana a anuntat sambata ca a respins un asalt al rebelilor asupra aeroportului de la Donetk, bastionul separatistilor prorusi in estul Ucrainei, in pofida faptului ca este in vigoare un armistitiu, relateaza AFP.

"Numerosi rebeli sustinuti de sase tancuri au lansat vineri, la ora (locala) 19.30 (si ora Romaniei), un asalt asupra aeroportului de la Donetk, respins eroic de catre militari", a anuntat serviciul de presa al Statului Major pentru operatiuni ucrainene in estul tarii intr-un comunicat.

Catre ora locala 20.50, rebelii au folosit artileria impotriva unor pozitii ale fortelor ucrainene care controleaza aeroportul, potrivit aceleiasi surse. Sambata dimineata aeroportul a fost tinta unor tiruri cu lansatoare de rachete, scrie MEDIAFAX.

Locuitori de la Donetk, contactati sambata de AFP, au declarat ca au auzit bombardamente scurte, dar intense, vineri, dinspre zona aeroportului. In sectorul aeroportului, pozitiile rebelilor erau neschimbate, iar apropierea de aeroport era imposibila. Zona este scena unor confruntari armate internse, in ultimele luni, intre fortele ucrainene si insurgenti.

Potrivit unor rebeli de la fata locului, contactati de un jurnalist AFP, in noaptea de vineri spre sambata au avut loc bombardamente, dar nu s-a inaintat catre aeroport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.