Casa Alba a declarat vineri ca Statele Unite sunt in "razboi" contra jihadistilor din gruparea Stat Islamic, dupa ce secretarul de Stat american, John Kerry, a afirmat cu o zi inainte ca Washingtonul desfasoara "doar o vasta actiune antiterorista".

Kerry, aflat intr-un turneu in Orientul Mijlociu cu scopul de a crea o coalitie contra Statului Islamic in Irak si Siria, a parut joi reticent in a folosi termenul "razboi" pentru a califica operatiunea militara americana impotriva jihadistilor. "Statele Unite nu duc un razboi impotriva Statului Islamic, ci pur si simplu desfasoara o vasta actiune antiterorista", i-a spus Kerry unei jurnaliste de la postul de televiziune CBS, scrie MEDIAFAX.

Insa Casa Alba si Pentagonul au subliniat, vineri, ca este vorba de un adevarat razboi. "Washingtonul este in razboi contra Statului Islamic in aceeasi maniera in care ducem un razboi contra Al-Qaida si aliatilor sai in intreaga lume", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Allbe, Josh Earnest.

Un mesaj similar a fost lansat de purtatorul de cuvant al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

"Suntem in razboi contra Statului Islamic si in acelasi mod continuam razboiul contra Al-Qaida si aliatilor sai", a afirmat el.

Presedintele american, Barack Obama, s-a declarat miercuri seara pregatit sa lanseze atacuri aeriene in Siria impotriva gruparii Stat Islamic si a anuntat ca fortele americane vor extinde raidurile pe care le efectueaza impotriva jihadistilor din Irak.

"Obiectivul nostru este clar: vom slabi si intr-un final vom invinge Statul Islamic", a subliniat presedintele american, apreciind ca jihadistii sunniti care au decapitat doi jurnalisti americani apartin "unei organizatii teroriste care nu are alta viziune decat masacrul celor care i se opun".

"Acesta este unul dintre principiile fundamentale ale presedintiei mele: daca amenintati America, nu veti mai fi niciodata in siguranta", a declarat Obama.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.