Barack Obama intentioneaza sa autorizeze noi raiduri aeriene in Siria, ele facand parte din strategia de lupta a SUA contra gruparii Statului Islamic.

Publicatiile The New York Times si The Washington Post afirma ca presedintele Barack Obama este gata sa extinda in Siria campania de raiduri aeriene care ii vizeaza, de peste o luna, pe combatantii gruparii Stat Islamic din Irak, ce detine controlul asupra unor parti importante din teritoriile celor doua tari.

Presedintele Obama urmeaza sa anunte strategia privind lupta impotriva insurgentilor din gruparea Stat Islamic intr-o alocutiune pe care o va rosti miercuri seara la Casa Alba. Barack Obama este decis sa combata SI "in orice loc unde exista obiective strategice ale gruparii", a explicat, pentru The Washington Post, Michele Flournoy, fost secretar adjunct al Apararii.

Gruparea Stat Islamic "nu respecta frontierele internationale. Nu-i putem lasa un refugiu (...) Cred ca presedintele va fi foarte clar" in acest sens, a adaugat Michele Flournoy. Potrivit cotidianului The New York Times, presedintele american intentioneaza sa lanseze "o campanie pe termen lung, mult mai complexa decat raidurile tintite impotriva Al-Qaida in Yemen, Pakistan sau in alta parte"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.