Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a avut loc marti in partea centrala a Indoneziei, a anuntat Institutul american de geofizica USGS, seismul provocand panica in randul locuitorilor care si-au parasit in graba locuintele, relateaza AFP.

USGS a anuntat initial o magnitudine de 6,5, dar a revizuit-o in scadere. Autoritatile indoneziene au indepartat orice risc de tsunami. Seismul a avut loc in Marea Molucca (Oceanul Pacific), la ora locala 9.46 GMT (5.46, ora Romaniei), la o adancime de 30 de kilometri, intr-o zona situata la o distanta de 130 de kilometri sud-est de orasul Modayag, a precizat USGS, potrivit MEDIAFAX.

Cutremurul a fost resimtit in orase mari ca Manodo si Gorontalo, pe Insula Sulawesi. "Oamenii din Manado au resimtit cutremurul si si-au parasit locuintele in graba", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, un purtator de cuvant al Agentiei nationale pentru catastrofe. Un receptioner de la un hotel a declarat ca a resimtit o usoara miscare seismica timp de cinci secunde. "Oaspetii nostri nu s-au panicat, dar au ramas nemiscati pana la incetarea cutremului", a declarat el pentru AFP.

Seful Agentiei indoneziene pentru Meteorologie, Climatologie si Geofizica Mochammad Riyadi a declarat pentru AFP ca "nu exista nicio amenintare de tsunami".

Sulawesi este a patra cea mai mare insula din Indonezia, dar reprezinta doar 7% din populatia acestei tari din Asia de Sud-Est, cu 250 de milioane de locuitori.
Indonezia se afla pe Centura de Foc a Pacificului, o zona in care se ciocnesc placi tectonice, provocand o activitate seismica si vulcanica frecventa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.