In jur de 4000 de turisti rusi au fost abandonati in Grecia dupa ce agentia de turism care se ocupa de ei a dat faliment.

Solvex este o agentie de voiaj de la Sankt Petersburg care tocmai a depus bilantul si care are, in prezent, intre 3.000 si 4000 de clienti in diverse regiuni din Grecia, potrivit presedintelui Asociatiei Andreas Andreadis, contactat de AFP, citat de MEDIAFAX.

"Nu exista mecanism de asigurare pentru acest tip de cazuri in Rusia. Noi trebuie sa acoperim cheltuielile. Statul grec urmeaza sa-i ajute pe profesionisti in masura posibilitatii", a adaugat el. Andreadis a precizat ca obiectivul este ca turistii sa nu fie penalizati, deoarece, "pana la urma, imaginea Greciei este cea care va fi afectata".

Grecia a gazduit in acest sezon 1,2 milioane de turisti rusi, o clientela in plina expansiune pana in prezent. Sete si-a stabilit un obiectiv de 2,5 milioane de vizitatori rusi in 2021. La inceputul lui august, Labirint, alt operator rus care a dat faliment, si-a abandonat 8.000 de clienti in Grecia. Alte cateva firme de voiaj rusesti au dat faliment in aceasta vara, rezultatul unei crispari a pietei turistice legat cel putin in parte de criza ucraineana, dar mai ales de deprecierea devizei rusesti. "Se sparge o bula. Sa speram ca rezultatul va fi o situatie mai sanatoasa", a declarat Andreadis.

Sectorul turismului elen, care se asteapta la un an-record, reprezinta aproximativ 16% din PIB-ul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.