Guvernul ucrainean acuza din nou separatistii prorusi de incalcarea calcarea armistitiului in mai multe localitati.

Patru militari ucraineni, ucisi in timpul armistitiului cu separatistii prorusi.

Militarii ucraineni respecta in mod unilateral regimul de incetare a focului, care este incalcat de catre separatisti, a denuntat ministerul ucrainean, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook.

"Mentionam ca luni, la ora 19.00, armistitiul era respectat doar de catre armata ucraineana. Teroristii (insurgentii prorusi) continuau atacurile asupra pozitiilor noastre. Incalcari ale regimului de incetare a focului au fost inregistrate in localitatile: Nijnaia Krimka, Avdeevka, Popasnaia, Nikiseno, Maiorsk, Kirovskoe si Fasevka
", mentioneaza Ministerul Apararii de la Kiev.

Potrivit ministerului, "fortele ucrainene nu folosesc aviatia si artileria", militarii ucraineni ripostand "doar cu arme de calibru mic".

Separatistii acuza si ei

La randul lor, separatistii acuza Kievul ca a incalcat armistitiul in mai multe localitati, printre care Krasnii Luci, Stahanov (in regiunea Lugansk), Peski si Jdanovka (in nordul regiunii Donetk).Fortele guvernamentale si separatistii din estul Ucrainei au incheiat un armistitiu care a intrat in vigoare vineri, dar deja sambata s-au acuzat reciproc de incalcarea lui.Presedintele ucrainean, Petro Porosenko a mentionat luni ca armistitiul a fost incalcat in repetate randuri.

"Din nefericire, avem numeroase cazuri, poate 10-12 pe zi, in care incetarea focului este incalcata", a declarat el, precizand ca cere ca Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) sa aiba "un reprezentant in fiecare punct periculos".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.