Sase barbati au fost arestati de catre autoritatile egiptene, ei fiind acuzati ca au participat la o presupusa casatorie intre persoane de acelasi sex.
Inregistrarea, in care apare un grup de barbati ce participa la o petrecere la bordul unei nave pe Nil, a fost larg impartasita pe retele de socializare. Barbatii risca sa fie acuzati de "incitare la desfrau" si raspandirea unor imagini care incalca "decenta publica", relateaza BBC News online, citati de MEDIAFAX.

Sunt acuzati de sfidarea statului

Homosexualitatea nu este interzisa in mod explicit in Egipt, insa persoanele cu orientare homosexuala sunt acuzate frecvent de sfidarea religiei si desfrau. Patru persoane au fost condamnate in aprilie, pentru desfrau. Zeci de barbati au fost condamnati, in 2001, pentru acuzatii similare.

Procurorii au dispus ca cei sapte barbati sa fie supusi unor "teste medicale", aparent cu scopul de a stabili care este orientarea lor sexuala. Asemenea teste reprezinta o practica foarte veche in Egipt si sunt denuntate de organizatii cu activitate in domeniul drepturilor omului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.