Virusul Ebola a omorat pana in prezent peste 1.900 de morti din 3.500 de cazuri confirmate in Africa de Vest.

"Potrivit ultimului bilant din aceasta saptamana, am inregistrat 3.500 de cazuri confirmate in Guineea, Sierra Leone si Liberia, si peste 1.900 de morti", a declarat Margaret Chan, adaugand ca "epidemia progreseaza". Aceasta cifra indica o accelerare puternica a mortalitatii, avand in vedere ca OMS a anuntat, saptamana trecuta, 1.552 de decese din 3.069 de cazuri confirmate. Numarul de morti din cauza acestei epidemii fara precedent de la aparitia virusului in 1976 depaseste astfel totalitatea deceselor tuturor flagelurilor de acest tip izbucnite in trecut.

Exprimandu-se cu ocazia unei conferinte de presa, Margaret Chan a declarat ca spera ca raspandirea Ebola ar putea fi oprita in urmatoarele sase pana la noua luni, datorita reactiei la nivel mondial. Citand foaia de parcurs a OMS dezvaluita saptamana trecuta pentru a combate epidemia, ea a explicat ca, "in cele trei tari unde flagelul Ebola este cel mai grav (Guineea, Liberia si Sierra Leone), organizatia internationala vrea sa inverseze tendinta in urmatoarele trei luni". "Odata cu raspunsul international coordonat, mobilizarea unor fonduri si venirea unor experti tehnici, speram sa stopam orice tip de raspandire in sase pana la noua luni", a adaugat ea.

In ceea ce priveste Senegalul si Republica Democrata Congo, care inregistreaza cazuri izolate de Ebola, "dorim sa oprim aceasta raspandire localizata in opt saptamani", a precizat Chan, conform MEDIAFAX.

Aceste cazuri nu au nicio legatura cu epidemia care face ravagii in cele trei tari din Africa de Vest si intr-o masura mai mica in Nigeria.

Pe de alta parte, Ministerul nigerian al Sanatatii a anuntat ca o saptea persoana a murit la Port-Harcourt, in sud-estul Nigeriei, din cauza virusului Ebola.

Citeste si OMS: Peste 1.300 de persoane, UCISE de Ebola!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.