Dupa 20 de ani de la preluarea puterii executive, priemierul japonez Shinzo Abe a decis remanierea echipei guvernamentale.
Taro Aso la Finante, Akira Amari la Revitalizare economica si Fumio Kishida la Afaceri Externe fac parte dintre cei sase veterani care au ramas in Guvern. Echipa incude si cinci femei. Secretarul general si purtatorul de cuvant al Guvernului, Yoshihide Suga, isi pastreaza functia, la fel ca si ministrul Transporturilor, Akihiro Ota.

Aceasta este prima data de la revenirea la putere cand Abe opereaza o schimbare in Executiv, cu intentia de a depasi criza de popularitate cu care se confrunta. Afisarea unei echipe mai feminine (cinci femei dintre cei 19 membri ai Guvernului) are valoare de exmplu, in timp ce le cere companiilor sa le ofere mai multa responsabilitate angatilor femei, desi in afara de doua dintre ele, celelalte au portofolii de plan secund. Cu aceste schimbari, Abe vrea sa continue parcursul inceput in decembrie 2012 si marcat in special de masuri economice popularizate sub numele de Abenomics.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.