Laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Lech Walesa, a declarat ca acordarea unui ajutor militar european Ucrainei ar putea sa conduca la un conflict nuclear intre Rusia si NATO.
"Asta ar putea sa conduca la un razboi nuclear", le-a raspuns liderul istoric al Sindicatului polonez Solidaritatea unor jurnalisti care l-au intrebat daca, in opinia sa, ar fi necesar ca Uniunea Europeana (UE) sa trimita arme Ucrainei pentru a se apara impotriva rebeliunii proruse si agresiunii rusesti. "UE stie foarte bine ca Rusian dispune de arme nucleare. NATO are, de asemenea (arme nucleare). Trebuie, atunci, sa se distruga reciproc?", le-a raspuns el, la un forum economic anual al Europei Centrale si de Est, la Krynica, in sudul Poloniei.

"Din acest motiv, UE continua sa indemne: nu mai faceti pe nebunii! (...). Din acest motiv nu intervine mai puternic", a apreciat Walesa. Sefii de stat si de guverne ai statelor membre UE au decis sambata sa impuna Rusiei noi sanctiuni - atat economice cat si individuale -, in cazul in care Moscova nu-si schimba comportamnetul in Ucraina, in urma unor informatii cu privire la participarea directa a unor trupe rusesti in confruntari armate in estul Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.