Cei 32 de membri filipinezi ai Fortei ONU din Platoul Golan au fost eliberati din din locul in care au ramas blocati din cauza luptelor, a precizat sambata ONU, citati de MEDIAFAX.


Peste 70 de membri filipinezi ai Fortei ONU de mentinere a pacii in zona Platoului Golan erau blocati de mai multe zile in doua obiective din regiune.

Militarii care sunt in continuare blocati fac obiectul unui atac si nu pot fi evacuati deocamdata. 32 de filipinezi sunt "teferi si nevatamati", iar UNDOF nu deplange nicio victima in randurile sale, precizeaza un comunicat. ONU mai "depune eforturi in vederea eliberarii" a 44 de militari originari din Fiji, capturati la randul lor in Platoul Golan.

Rebelii sirieni, dintre care unii au legaturi cu Frontul al-Nosra, aripa siriana a al-Qaida, au fost acuzati pentru aceasta situatie. UNDOF (Forta ONU de supraveghere a dezangajarii militare dintre Siria si Israel) are aproximativ 1.223 de membri din sase tari (India, Fiji, Filipine, Irlanda, Olanda, Nepal). Actualul mandat se incheie la 31 decembrie 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.