Irak-ul a fost aprovizionat cu mai multe elicoptere de lupta tip Mi-28 de catre Rusia.
Ele urmeaza sa fie folosite in lupte impotriva insurgentilor sunniti, care au ocupat largi teritorii la nord, est si vest de Bagdad, capitala tarii, a anuntat sambata Ministerul irakian al Apararii, informeaza MEDIAFAX.

Ministerul nu precizeaza cate elicoptere a primit din partea Rusiei si nici cu ce suma au fost achizitionate.

Intr-o inregistrare video postata pe un site de Internet apare un hangar in care se afla mai multe din aceste elicoptere antiblindate capabile sa efectueze zboruri in orice moment, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. nsurgenti sunniti, condusi de gruparea ultraradicala Stat Islamic (SI), au lansat la 9 iunie o ofensiva-fulger care le-au permis sa ocupe vaste teritorii la nord, est si vest de Bagdad.

Lipsa sprijinului aerian este una din principalele provocari cu care se confrunta militarii irakieni in tentativa de a-i respinge pe jihadisti. Agdadul a achizitionat deja elicoptere de tip Mi-35 si avioane de vanatoare de tip Su-25 de la Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.