Lucrurile incep sa se schimbe in "cea mai secretoasa" tara din lume. Imagini inedite din Coreea de Nord au ajuns, de curand, in presa internationala.

Dupa preluarea conducerii tarii de catre Kim Jong-un, noul lider nord-coreean a parut tot mai interesat sa dezvaluie cum traiesc "supusii" sai in prezent, chiar daca imaginile sunt in totalitate controlate de catre aparatul de propaganda al regimului. Jurnalistii de la CNN s-au numarat printre cei "privilegiati", ei avand posibilitatea de a prezenta, cel mai des, imagini din Coreea de Nord.

Cel mai recent exemplu este Will Ripley, caruia i-a fost permis sa realizeze un reportaj despre cele mai recente proiecte inaugurate de Kim Jong-un in capitala Phenian. Desi Coreea de Nord se "bucura" in trecut de titlul de cea mai secretoasa tara din lume, se pare ca lucrurile incep sa se schimbe, tinand cont de faptul ca tot mai multe imagini din aceasta tara ajung in presa internationala.

Reportajul lui Will Ripley

Cel mai recent exemplu este Will Ripley, caruia i-a fost permis sa realizeze un reportaj despre cele mai recente proiecte inaugurate de Kim Jong-un in capitala Phenian. "Imediat cum ajungi pe aeroport, iti dai seama ca te afli intr-o tara mica, care este cu zeci de ani in urma statelor dezvoltate, dar care incearca sa recupereze din urma, dar si sa controleze intreg fluxul de informatii ce ajunge in strainatate. Oficiali nord-coreeni controleaza, in permanenta, ce fotografii sunt facute, ceea ce vedem si ceea ce nu vedem", spune Will Ripley.

Reporterul CNN a fost lasat sa viziteze noul spital de pediatrie inaugurat in urma cu sase luni in Phenian, unde copii beneficiaza de locuri de joaca in salile de asteptare. Spitalul este dotat cu doar 300 de paturi, desi in capitala traiesc peste 2,5 milioane de locuitori.

De asemenea, CNN a putut vizita un nou parc acvatic de distractii pentru locuitorii Phenianului. Potrivit documentelor oficiale, Kim Jong-un s-a ocupat personal de toate aspectele proiectului, care a fost finalizat in doar noua luni, si chiar i-a obligat pe oficiali de rang inalt sa testeze toboganele de apa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.