Tensiunea pe tema Ucrainei intre occidentali si Rusia este ilustrata inclusiv pe Twitter, unde canadienii si rusii s-au confruntat in harti si mesaje sarcastice.

Marti, Kievul a difuzat marturii video ale unor parasutisti rusi capturati cu o zi inainte in estul Ucrainei, aceasta fiind prima proba materiala a participarii fortelor rusesti la aceste lupte. Ministerul rus al Apararii a afirmat ca militari au traversat frontiera "accidental".

Ca urmare, delegatia canadiana la NATO a publicat o harta pe contul sau de Twitter, pe care Rusia apare cu rosu si cu numele scris mare ("Rusia"), iar Ucraina apare cu albastru si cu mentiunea "Nu este Rusia". Imaginea era insotita de comentariul: "Geografia poate fi dificila. Iata un ghid pentru soldatii rusi care se pierd si patrund «accidental» in Ucraina".

Harta, publicata miercuri, a fost preluata de mii de utilizatori pe Twitter. Raspunsul nu a intarziat sa apara. Astfel ca, joi seara, delegatia rusa la NATO a difuzat propria harta pe Twitter, in care Crimeea este parte integranta a Rusiei. "Pentru a ne ajuta colegii canadieni sa recupereze in privinta noii geografii a Europei".

Pe aceasta harta cu zona Marii Negre nu apare regiunea de est a Ucrainei unde au loc lupte intre separatistii prorusi si armata ucraineana. In schimb, Abhazia si Osetia de Sud, teritorii separatiste proruse din Georgia, care si-au proclamat independenta dupa razboiul ruso-georgian din 2008, sunt hasurate.

Delegatia rusa, foarte activa pe Twitter, a afirmat vineri dimineata ca "Washingtonul aduna minciuna dupa minciuna". Joi, presedintele american Barack Obama a considerat ca este "evident pentru intreaga lume" ca fortele rusesti se afla in Ucraina, ca ecou la declaratiile NATO potrivit carora peste o mie de militari rusi au intrat in Ucraina pentru a lupta alaturi de separatisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.