Ambasadorul american in Ucraina Geoffrey Pyatt a acuzat joi Rusia ca este "implicata in mod direct" in confruntarile armate dintre rebelii prorusi si fortele guvernamentale in estul tarii

"Un numar tot mai mare de trupe rusesti intervine in mod direct in luptele de pe teritoriul ucrainean", a scris Pyatt intr-un mesaj postat pe Twitter. Moscova este "de-acum implicata in mod direct in confruntari" si si-a trimis "sistemul de aparare antiaeriana cel mai recent, care include Pantir-S1" in estul Ucrainei, a adaugat diplomatul, potrivit MEDIAFAX.

Un sistem de rachete antiaerian rus de tip Pantir S1, numit si SA-22, a fost detectat in regiunea de est a Ucrainei, aflata sub controlul separatistilor prorusi, a anuntat miercuri un diplomat al NATO. Sistemul "SA-22 este in prezent in zona", a afirmat acest diplomat, sub protectia anonimatului, reamintind ca un alt tip de rachete, SA-11 sau Buk, este suspectat ca ar fi la originea tirului care a cauzat prabusirea unui avion al Malaysia Airlines pe 17 iulie, soldata cu 298 de morti.

Sistemele de rachete Pantir S1 (sau SA-22 in clasificarea NATO) sunt capabile sa atinga orice tinte aeriene pe o raza de 20 de kilometri si la o altitudine de 15 kilometri. Ele pot viza patru tinte simultan, iar rachetele lor pot atinge o viteza de 1.300 de metri pe secunda. Diplomatul a evocat, de asemenea, "informatii ucrainene credibile", afirmand ca "in Ucraina au loc incursiuni ale trupelor ruse".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.