Presedintii Ucrainei si Rusiei, Petro Porosenko si Vladimir Putin s-au intalinit summitul regional de la Minsk.

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a declarat miercuri ca toate partile, inclusiv Rusia, au sustinut propunerile sale pentru incetarea confruntarilor in estul Ucrainei, dupa o intalnire bilaterala la Minsk cu omologul sau rus, Vladimir Putin, relateaza AFP, citati de MEDIAFAX.

"Strategia de pacificare pe care vrea s-o aplice Ucraina a fost sustinuta de catre toti liderii care au participat la summitului de la Minsk, fara exceptie", a afirmat Porosenko, potrivit unui comunicat publicat pe contul sau de Facebook.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat marti seara ca Rusia va face totul pentru un proces de pace si pentru incetarea varsarii de sange in Ucraina, relateaza agentia RIA Novosti.

"Rusia va face totul pentru procesul de pace, daca acesta va fi lansat (in Ucraina). Acest proces trebuie sa inceapa cat mai curand", a afirmat Putin, dupa o intrevedere la Minsk cu omologul sau ucrainean, Petro Porosenko.

El a adaugat ca in cadrul negocierilor s-a convenit asupra unei noi reuniuni a Grupului de contact pentru Ucraina. Reuniunea urmeaza sa aiba loc in zilele urmatoare, la Minsk.

De asemenea, presedintele rus a comentat arestarea de catre serviciile de securitate ucrainene a unor parasutisti rusi. El a confirmat declaratiile unei surse militare ruse, mentionand ca cei zece militari participau la misiuni de patrulare la frontiera ruso-ucraineana.

"Inca nu am primit un raport din partea Ministerului Apararii, insa am inteles ca acesti militari patrulau frontiera si, posibil, au traversat-o accidental", a afirmat Putin.

Conform Serviciului ucrainean de securitate (SBU), zece parasutisti rusi au fost arestati la Zerkalnii, la circa 20 de kilometri de frontiera si la 50 de kilometri de bastionul separatist Donetk.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Potrivit Kievului, este vorba despre soldati din regimentul 331 al Diviziei 98 aeropurtate, care are baza in Rusia centrala. Soldatii, care aveau asupra lor documente de identitate si arme, au declarat ca au fost trimisi in regiunea rusa Rostov, aflata la frontiera cu regiunile ucrainene insurgente Donetk si Lugansk, si trimisi apoi pe teritoriul ucrainean, conform aceleiasi surse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.