Confruntari militare au loc, marti, in zona Novoazovsk, la sud de Donetk, in apropierea frontierei cu Rusia, unde autoritatile ucrainene sustin ca au oprit un convoi rus de blindate.

Fum este vizibil in zona Novoazovsk, un oras de coasta situat pe litoralul Marii Azov, la 12 kilometri de frontiera Rusiei.

"Atacurile mercenarilor rusi la Novoazovsk continua in acest moment. Un spital este in flacari", a declarat Andrei Lisenko, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene.

Kievul sustine ca armata ucraineana a oprit un convoi rus de zece tancuri si doua transportoare blindate, dupa ce vehiculele ar fi intrat in Ucraina venind din Rusia. Moscova a respins acuzatiile.

"Rusia incearca sa creeze un nou front in zona regiunii Donetk. (...) In acest moment, militarii ucraineni consolideaza liniile de aparare in jurul orasului Novoazovsk", a dat asigurari Lisenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.