Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a sosit sambata la Kiev, intr-o vizita simbolica in contextul conflictului separatist din estul Ucrainei, relateaza AFP.

Angela Merkel este cel mai important lider politic strain care efectueaza o vizita in Ucraina de la inceperea crizei care a deteriorat grav relatiile dintre Rusia si Occident, scrie MEDIAFAX.

Vizita intervine cu o zi inainte de sarbatoarea independentei Ucrainei, fiind interpretata de Administratia prooccidentala de la Kiev ca un gest de sustinere.

In contextul vizitei, vicecancelarul german Sigmar Gabriel a propus federalizarea Ucrainei, pentru a pune capat conflictului intre Administratia de la Kiev si separatistii prorusi, conform unui interviu acordat Welt am Sonntag.

"Conceptul intelept al federalismului mi se pare singura cale practicabila" in Ucraina, a apreciat politicianul social-democrat german.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.