Un drapel ucrainean a fost arborat miercuri pe o cladire emblematica din epoca stalinista la Moscova, situata in apropiere de Kremlin, de persoane necunoscute care voiau probabil sa atraga atentia asupra conflictului din aceasta tara, anunta Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta.

"Drapelul a fost arborat de raufacatori neidentificati, pe un zgarie-nori de pe cheiul Kotelniki", a declarat un purtator de cuvant al ministerului, Roman Kilkeev.

Drapelul a fost amplasat, miercuri dimineata, pe steaua aurie gigantica aflata in varful cladirii si a ramas acolo timp de trei ore, inainte de interventia autoritatilor.

"Alpinisti specializati, obisnuiti sa lucreze la altitudine, au inlaturat deja" drapelul, a declarat purtatorul de cuvant spre pranz.

Mai multi muncitori lucrau miercuri dimineata pentru a inlatura vopseaua galbena si albastra - culorile nationale ucrainene - cu care aceleasi persoane necunoscute au vopsit steaua de pe cladire, mostenita din epoca sovietica, potrivit unui fotoreporter al AFP. Conform unei surse din politie, mai multe persoane echipate cu material necesar escaladarii au fost arestate la Moscova, toate originare din capitala rusa sau din imprejurimi.

"Persoane neidentificate au urcat pe scarile interioare pana la ultimul etaj al cladirii, inainte de a agata drapelul cu ajutorul materialului specific escaladarii", potrivit sursei citate de agentia Interfax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.