Sotia si fiica unui lider militar al Hamas au fost ucise, marti seara, intr-un raid aerian israelian la Gaza, a anuntat miercuri dimineata miscarea islamista palestiniana, relateaza AFP.

Intr-un mesaj postat pe Facebook, Moussa Abu Marzouk, numarul doi in Biroul Politic al Hamas, nu ofera niciun detaliu despre soarta lui Mohammed Deif, sotul si tatal victimelor.

El a scris, in schimb, ca Israelul "cauta un pretext pentru a lua la tinta un oficial de rang inalt al Hamas".

Serviciile de salvare palestiniene au revenit asupra unui bilant precedent, care mentiona trei morti in urma efectuarii unui atac asupra unei case din cartierul Sheikh Radwan, in orasul Gaza, si au anuntat ca victimele sunt o femeie si o fetita in varsta de doi ani, scrie MEDIAFAX.

In plus, 45 de persoane au fost ranite in atac, au precizat serviciile de salvare.

Este vorba de primele victime ale raidurilor israeliene inregistrate de la 10 august si intrarea in vigoare a unei incetari a focului, intrerupte marti.
Mohammed Deif a devenit seful aripei armate a Hamas, Brigazile Ezzedine al-Qassam, dupa moartea predecesorului sau, Salah Chéhadé, survenita in 2002 in urma unui raid.

Israelul a incercat de cinci ori sa-l asasineze pe Mohammed Deif, fara sa reuseasca.

De peste 20 de ani, Mohammed Deif, nascut in 1965 in tabara de refugiati de la Khan Younes (sud), este implicat in loviturile cele mai dure aplicate Israelului, si anume in rapiri de militari, atentate sinucigase, tiruri de rachete sau in saparea unor tuneluri folosite pentru atacuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.