Cel putin 27 de persoane au murit in alunecarile de teren de la Hiroshima si alte zece sunt date disparute in acest oras din sud-vestul Japoniei, afectat recent de intemperii "groaznice", potrivit unui nou bilant provizoriu.

"Sunt ploi inedite si un dezastru de mare amploare. Exista in plus alte riscuri de precipitatii", a declarat in fata presei premierul Shinzo Abe, care si-a intrerupt vacanta.

"Am ordonat consolidarea ajutoarelor prin trimiterea mai multor sute de militari din cadrul fortelor de autoaparare" pe teren, a adaugat el.

In total, au fost trimise 630 de persoane, potrivit lui Keiji Furuya, ministrul pentru Gestionarea Dezastrelor, care urmeaza sa mearga, de asemenea, la fata locului, unde echipele de salvare lucreaza in conditii dificile.

Aceste alunecari de teren subite au surprins populatia in timpul noptii. O femeie in varsta de 77 de ani, un baietel de doi ani si fratele lui in varsta de 11 ani figureaza printre morti, potrivit postului de televiziune NHK. Un membru al echipelor de salvare a murit, de asemenea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.