Constructorii auto din SUA ar putea fi obligati sa introduca noi tehnologii care sa ii avertizeze pe soferi in legatura cu masinile cu care se intersecteaza, pentru a creste siguranta in trafic.

Noile tehnologii, numite "vehicle-to-vehicle" (V2V), ar preveni aproape 600.000 de accidente anual si ar salva aproximativ 1.100 de vieti, potrivit unui raport al Departamentului american pentru Transporturi.

Tehnologiile avute in vedere de administratia americana sunt "left-turn assist", care ii atentioneaza pe soferi sa nu vireze daca un alt automobil se apropie periculos, si "intersection-movement assist", care ii avertizeaza pe conducatorii auto sa franeze in intersectii daca exista o probabilitate ridicata de coliziune, scrie MEDIAFAX.

Tehnologia V2V permite masinilor sa trimita automat catre un alt vehicul informatii legate de siguranta in trafic, cum ar fi viteza si pozitia automobilelor apropiate. Mai multe companii din domeniul tehnologiei, printre care Cisco Systems si Google, s-au aratat dispuse sa dezvolte astfel de sisteme automatizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.