Niciun progres nu a fost inregistrat pe tema unui armistitiu sau a unei reglementari politice in Ucraina, la incheierea unei reuniuni multilaterale duminica la Berlin, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"Nu avem inca rezultate pozitive, inainte de toate, in cazul incetarii focului si al reglementarii politice" in Ucraina, a subliniat Lavrov, exprimandu-se in fata presei la Berlin, citat de agentiile ruse.

"Ne-am confirmat pozitia potrivit careia incetarea focului (...) trebuie sa fie neconditionata", a declarat el.

Dar "colegii nostri ucraineni continua din nefericire sa puna conditii, care sunt din ce in ce mai vagi, precum cea privind asigurarea impenetrabilitatii frontierei" ruso-ucrainene, a regretat ministrul rus.

"Nu avem nimic impotriva (aspiratiilor Kievului de a pune in aplicare) un control al regimului de traversare a frontierei care sa fie cat mai eficient posibil. Tot ce depinde de noi, facem", a asigurat el, apreciind ca Ucraina ar putea la randul sau ca contribuie in mod "mai eficient".

Serghei Lavrov a anuntat, de asemenea, discutii pe tema unei eventuale aprobari a unor drone pentru observatorii misiunii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) de la frontiera ruso-ucraineana. Este vorba despre a furniza "misiunii OSCE aeronave fara pilot pentru contolarea frontierei in partea ucraineana, din spatiul aerian ucrainean. Sustinem aceasta abordare", a declarat Lavrov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.