Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, s-a declarat vineri ingrijorat de "intensificarea activitatii militare" a Statelor Unite si NATO la frontierele Rusiei, intr-o convorbire telefonica cu omologul sau american Chuck Hagel.

"Soigu si-a exprimat ingrijorarea profunda in legatura cu intensificarea activitatii militare a Statelor Unite si NATO la frontierele Rusiei", potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii.

Ministerul rus precizeaza ca discutia cu Hagel a avut loc "intr-o atmisfera constructiva".

Anterior, din cauza situatiei in Ucraina, NATO a adoptat masuri pentru a consolida securitatea aliatilor, noteaza RIA Novosti.

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat saptamana trecuta ca Alianta Nord-Atlantica este pregatita sa suplimenteze asistenta oferita Ucrainei in contextul "agresiunii" ruse. Vineri, NATO a confirmat ca Rusia a efectuat o incursiune militara in estul Ucrainei si a indemnat Moscova sa retraga imediat vehiculele militare si trupele stationate in apropierea frontierei ucrainene.

"In cursul noptii, am asistat la o incursiune rusa, o trecere a frontierei ucrainene", a declarat Rasmussen la Copenhaga, citat de agentia DPA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.