Ucraina a confirmat vineri incursiunea unui convoi militar rus pe teritoriul sau, pe la un post de frontiera controlat de separatistii prorusi din estul tarii, semnalata joi seara de jurnalisti britanici.

"Un convoi militar rus a trecut frontiera pe la postul de trecere Izvarin", a declarat pentru AFP Oleksii Dmitraskivski, un purtator de cuvant al operatiunii militare ucrainene din est.

"Nu dispunem de informatii privind numarul de vehicule din acest convoi", a adaugat el.

Potrivit jurnalistilor de la cotidienele britanice The Guardian si Daily Telegraph, aflati in zona, 23 de vehicule blindate pentru transport de trupe, camioane de combustibil si alte vehicule logistice cu numere de inmatriculare militare rusesti au traversat frontiera joi seara, cu putin inainte de ora 22.00 (21.00, ora Romaniei).

Aceasta miscare a fost observata de la postul de frontiera rus Donetk, de langa postul de frontiera ucrainean Izvarin.

Prin postul de trecere a frontierei Donetk trebuie sa treaca un convoi umanitar rusesc controversat, destinat populatiei din estul Ucrainei afectata de conflict. Jurnalistii AFP au observat la randul lor vineri dimineata, de partea rusa, o coloana de zece transportoare blindate de trupe rusesti indreptandu-se spre postul de frontiera Donetk din Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.