Statele Unite au largit spectrul masurilor impuse Rusiei, astfel ca incepand de joi o companie poate fi sanctionata si in cazul in care este detinuta de mai multi actionari care au impreuna peste 50% din titluri.

Anterior, sanctiunile puteau fi aplicate doar daca o singura persoana controla cel putin 50% din actiunile companiei.

"Schimbarea va fi destul de semnificativa pentru acele companii care sunt detinute de mai multe persoane aflate sub sanctiune", a declarat Michael Burton, avocat la Jacobson Burton din Washington.

Aceasta modificare va avea ca efect extinderea actiunilor impotriva Rusiei, dat fiind ca administratia Obama face presiuni asupra presedintelui rus Vladimir Putin pentru a inceta sustinerea separatistilor prorusi din estul Ucrainei.

Prima companie afectata de aceasta schimbare va fi, probabil, asiguratorul rus Sogaz Insurance Group, care este detinut in proportie de peste 50% de banca Rossiya si grupul privat de investitii Volga. Statele Unite i-au adaugat pe proprietarii celor doua companii, miliardarii Yury Kovalchuk si, respectiv, Gennady Timchenko pe lista sanctiunilor in primavara, dupa anexarea Peninsulei Crimeea de catre Rusia.

De asemenea, compania Arena Events din Finlanda ar putea fi afectata de noua regula impusa de SUA, intrucat este detinuta de grupul Volga si compania Langvik Capital, fiecare avand 50% dintre actiuni. Grupul Volga a fost si el inclus pe lista sanctiunilor de catre SUA, in timp ce Langvik Capital este detinuta, la randul sau, de fratii Arkady si Boris Rotenberg, aflati pe aceasta lista din luna martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.