tatelor Unite a limitat livrarile de armament catre Israel, dupa ce statul evreu a primit direct de la Pentagon, fara aprobarea Casei Albe, sisteme de rachete utilizate disproportionat in Fasia Gaza.

Afland de aceasta situatie, Presedintia Statelor Unite a inceput sa limiteze transferurile de armament catre Israel, impunand un control suplimentar din partea Departamentului de Stat.

"Am fost evitati" in privinta procedurilor de aprobare a livrarilor de armament catre Israel, afirma un oficial de la Departamentul de Stat.

"Nu a existat intentia de a evita pe nimeni in procedurile de aprobare. Procedurile pentru transferurile de arme au fost urmate cu exactitate", explica, la randul sau, un oficial de la Departamentul american al Apararii.

Potrivit Wall Street Journal, oficiali de la Casa Alba au exprimat nemultumire privind modul in care armata israeliana a utilizat obuze de artilerie in zone rezidentiale din Fasia Gaza, in loc sa foloseasca armament mai precis, pentru a limita victimele civile.

In acest context, Casa Alba a dispus oprirea unui transport de rachete Hellfire catre Israel, precizeaza site-ul israelian Ynetnews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.