Francisc a sosit joi la Seul in prima vizita pe care o efectueaza un papa in Asia in ultimii 25 ani, cu obiectivul de a consolida dezvoltarea catolicismului.

Dupa ce a survolat China, avionul de tip Airbus A330 "Michelangelo Buonarotti" al companiei Alitalia a aterizat, la ora locala 10.15 (4.15, ora Romaniei), pe Aeroportul Incheon, unde a fost asteptat de catre presedinta Park Geun-hye, informeaza MEDIAFAX.

Aproape in acelasi moment Coreea de Nord tragea spre mare trei rachete cu raza scurta de actiune, un mijloc utilizat frecvent de catre regimul stalinist pentru a-si manifesta nemultumirea si a ameninta Seulul si aliatii acestuia.

Papa urmeaza sa adrese un mesaj de la Seul, in apropiere de paralela 38, pe care a fost trasata linia de demarrcatie dintre cele doua Corei, intr-o incercare de a ajuta la o apropiere intre sudul capitalist si nordul stalinist, despartite din 1953.

El va oficia o "mesa pentru pace si reconciliere" in Peninsula Coreea la Catedrala Myeong-dong de la Seul, pe 18 august, in a cincea si ultima zi a vizitei sale in Coreea de Sud.

Autoritatile de la Phenian, care au refuzat participarea catolicilor nord-coreeni la intalnirea cu Papa, garanteaza in principiu libertatea de cult, inscrisa in Constitutie.

Insa, potrivit ONU, crestinii care practica credinta in afara asociatiilor oficiale se expun unor persecutii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.