Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care calatoresc in Africa de vest cu privire la cazurile de febra virala hemoragica (Ebola) inregistrate in patru state din aceasta regiune – Guineea-Conakry, Liberia Sierra Leone si Nigeria.

Autoritatile din Guineea-Bissau au inchis, incepand cu data de 12 august 2014, frontierele de sud si de est, care o despart de Guineea-Conakry, fara a se preciza pe ce perioada masura va ramane in vigoare.

Totodata, la data de 9 august 2014, Guineea Conakry a inchis temporar granitele cu Liberia si Sierra Leone. Autoritatile declara ca masura a fost luata preventiv, pentru a impiedica propagarea epidemiei dinspre cele doua state vecine.

Intrucat boala este contagioasa, tarile unde virusul a fost confirmat prin analize de laborator (Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone si Nigeria), cele in care au existat cazuri prezumate, dar neconfirmate prin analize de laborator (Mali, Gambia, Senegal), precum si celelalte state din vecinatatea focarului epidemic au dispus masuri de prevenire si au lansat campanii interne de informare a populatiei.

Este de retinut ca nu exista nici vaccin, nici tratament specific impotriva virusului Ebola. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, majoritatea cazurilor de infestare cu acest virus se soldeaza cu decese.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa renunte la calatoriile care nu sunt imperios necesare in Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone, iar celor aflati deja pe teritoriul acestor state, sa urmareasca mesajele emise de autoritatile locale si sa respecte regulile de conduita si de igiena recomandate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.