Dmitri Medvedev a emis un ordin privind infiintarea unei universitati federale in Crimeea, care va purta numele lui Vladimir Vernadsky, un om de stiinta sovietic considerat fondatorul geochimiei, biogeochimiei si radiogeologiei, relateaza agentia rusa Itar-Tass in pagina online.

Intr-o nota anexata documentului, postat pe site-ul Guvernului, se prevede ca institutia sa cuprinda sapte facultati si sapte organizatii de cercetare. Ministerul rus al Educatiei si Stiintei a fost insarcinat sa elaboreze programul de dezvoltare a universitatii in urmatoarele sase luni si sa-l prezinte Guvernului in vederea aprobarii.

De asemenea, ministerul a fost insarcinat sa pregateasca in urmatoarele trei luni si sa prezinte Guvernului in vederea ajustarii finantarii de la buget a programului "Dezvoltarea Educatiei" prevazut pentru perioada 2013-2020, astfel incat sa includa incepand din 2015 implementarea programului privind dezvoltarea universitatii federale, scrie MEDIAFAX.

In cooperare cu Consiliul de Ministri al Republicii Crimeea, ministerul urmeaza sa asigure pana cel mai tarziu in ianuarie 2016 desfasurarea activitatilor si dezvoltarea universitatii, potrivit aceleiasi surse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.