Ban Ki-moon a anuntat marti numirea unui coordonator ONU pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola in Africa de Vest.

"Este necesar sa evitam panica si frica. Ebola poate fi oprita", a dat asigurari Ban Ki-moon la sediul ONU de la New York, conform MEDIAFAX.

El l-a numit pe doctorul britanic David Nabarro in functia de coordonator al ONU pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola. Nabarro este insarcinat sa supervizeze reactia la nivel mondial fata de epidemia actuala, care s-a soldat deja cu peste 1.000 de morti.

"Cu ajutorul resurselor, cunostintelor, vointei si actiunilor rapide, oamenii pot supravitui bolii. Ebola a fost oprita in alta parte, iar noi putem face acelasi lucru aici", a adaugat Ban Ki-moon.

Nabarro dispune de o experienta solida in domeniul bolilor contagioase, el fiind cel care a gestionat reactia ONU in timpul epidemiilor de gripa aviara si SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) in 2006 si 2003.

Epidemia de Ebola, cea mai grava de la aparittia acestei febre hemoragice in 1976, s-a soldat cu 1.013 morti in Africa de Vest, dintre care 373 in Guineea, unde a izbucnit la inceputul anului, dupa care s-a propagat in Liberia si Sierra Leone, potrivit ultimelor date ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

"In zilele urmatoare, ONU isi va consolida actiunea in combaterea epidemiei", a adaugat Ban Ki-moon. "Avem nevoie de toata lumea" in aceasta misiune, a continuat el.

Secretarul general a citat nevoia de a ataca anumite probleme, ca lipsa de medici , infirmiere si echipament - in special de costume de protectie sau corturi de izolare - in Guineea, Liberia si Sierra Leone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.