Preotul spaniol infectat cu Ebola in Liberia si repatriat recent a decedat, a anuntat marti presa spaniola, citata de site-ul TheLocal.es, citat de MEDIAFAX.

\Miguel Pajares, in varsta de 75 de ani, a fost repatriat in Spania la 7 august. Preotului i s-a administrat medicamentul experimental ZMapp la spitalul Carlos al III-lea din Madrid, insa nu a raspuns la tratament si a decedat, au precizat pentru The Local autoritatile sanitare din Madrid.

Acelasi medicament le-a fost administrat si celor doi americani infectati cu Ebola si tratati intr-un spital din Atlanta, in sud-estul Statelor Unite, dar cu rezultate pozitive pana in prezent.

Spania a aprobat "importul exceptional" al medicamentului ZMapp in conformitate cu o lege care permite "folosirea unor medicamente neautorizate in cazuri in care viata pacientului este in pericol si nu poate fi tratat in mod satisfacator cu un medicament autorizat", a precizat Ministerul spaniol al Sanatatii.

ZMapp, un medicament fabricat de o companie privata americana, Mapp Pharmaceuticals, este intr-o faza timpurie de dezvoltare si a fost testat anterior doar pe maimute.

Folosirea medicamentului a generat o controversa etica, in timp ce expertii cer ca acesta sa fie furnizat natiunilor africane.

Pajares fusese internat anterior la spitalul administrat de Ordinul San Juan de Dios din capitala Liberiei, Monrovia. Barbatul a contractat virusul dupa ce l-a vizitat pe directorul institutiei medicale, care a murit si el din cauza bolii.

Potrivit ultimului bilant anuntat luni de OMS, epidemia de Ebola a provocat deja moartea a 1.013 persoane din 1.848 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile), in special in Guineea, Liberia si Sierra Leone, cateva cazuri fiind inregistrate si in Nigeria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.