Bilantul victimelor febrei hemoragice Ebola, care face ravagii in Africa de Vest, a depasit pragul de 1.000 de morti, provocand decesul a 1.013 persoane si 1.848 de cazuri inregistrate, anunta Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

In total 52 de decese noi au fost inregistrate in perioada 7-9 august, iar 69 de cazuri noi au fost inregistrate, potrivit datelor OMS actualizate luni seara.

S-au inregistrat 11 cazuri noi si sase decese in Guineea, 45 de cazuri noi si 29 de decese in Liberia, niciun caz nou ori deces in Nigeria si 13 cazuri noi si 17 decese in Sierra Leone. Bilantul acestei epidemii a depasit astfel pragul de 1.000 de decese in weekend.

Liberia, una dintre tarile cele mai afectate, va primi din Statele Unite esantioane ale unui ser experimental, in timp ce OMS urmeaza sa se pronunte marti asupra oportunitatii utilizarii unor medicamente neomologate.

"Casa Alba si Agentia americana pentru medicamente (FDA) au aprobat cererea Liberiei" de a i se pune la dispozitie "doze de esantioane de ser experimental in vederea tratarii medicilor liberieni infectati la ora actuala", a anuntat presedintia liberiana in noaptea de luni spre marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.