Circa 100 de detinuti au evadat dintr-o inchisoare cu regim strict situata in Donetk, un bastion al insurgentilor din estul Ucrainei, dupa ce cladirea a fost avariata in urma tirurilor de artilerie, a anuntat luni primaria orasului.

"La 10 august seara (duminica), in urma bombardamentelor, un obuz a lovit o zona rezidentiala din colonia penitenciara 124 din cartierul Kirov. Un detinut a fost ucis si alti trei au fost raniti", a precizat primaria pe site-ul sau de Internet.

"A izbucnit o revolta si 106 persoane au parasit locul de detentie. Inca de dimineata, o parte dintre ei s-au intors in institutia de corectie", a continuat aceasta.

"Obuzele au avariat, de asemenea, cartierul general, statia electrica si zona industriala (a inchisorii)", a adaugat primaria.

Numeroase transformatoare electrice din oras au fost avariate de obuze in noaptea de duminica spre luni, provocand o penurie de electricitate in mai multe cartiere. La Donetk, principalul bastion al insurgentilor prorusi victima a luptelor violente si atacurilor aeriene de mai multe zile, au fost auzite bombardamente in cursul noptii, iar blindate ale rebelilor au fost vazute traversand centrul orasului.

Geamurile unei maternitati din centrul orasului Donetk s-au spart, duminica, in urma unui bombardament, fara a provoca victime, mamele si nou-nascutii refugiindu-se intr-o pivnita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.