Israelul a acceptat duminica propunerea Egiptului privind o incetare a focului de 72 de ore in Fasia Gaza, au anuntat oficiali guvernamentali israelieni.

"Israelul a acceptat propunerea egipteana privind o incetare a focului", a declarat unul dintre acesti oficiali, sub protectia anonimatului, citat de MEDIAFAX.

Anterior, surse diplomatice au anuntat ca negociatorii palestinieni au acceptat o propunere a Egiptului privind instituirea unui armistitiu de 72 de ore cu Israelul.

Potrivit Ministerului egiptean de Externe, armistitiul va intra in vigoare luni, la ora locala 00.01 (00.01, ora Romaniei).

Liderul Hamas, Khaled Meshal, a declarat duminica seara, intr-un interviu pentru AFP, ca orice armistitiu durabil trebuie sa duca la o "anulare a blocadei (israeliene) impotriva Fasiei Gaza".

Armistitiul de 72 de ore "este unul dintre mijloacele sau tacticile care au scopul de a contribui" la gasirea unei solutii in cadul negocierilor, a afirmat el.

"Dorim ca cererile palestinienilor sa fie satisfacute, iar Fasia Gaza sa traiasca fara blocada", a adaugat liderul Hamas.

In total, bilantul celor 30 de zile de operatiuni militare israeliene in Fasia Gaza este de circa 2.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.