Agentia americana pentru medicamente (FDA) a ridicat partial restrictiile asupra unui tratament experimental al companiei canadiene Tekmira, ceea ce deschide calea posibilitatii folosirii acestuia in combatarea epidemiei de Ebola din Africa.

Agentia americana pentru medicamente a anuntat "verbal" compania Tekmira ca va modifica clasificarea tratamentului sau TKM-Ebolaen, ridicand masura interzicerii totale a testelor clinice in schimbul unei suspendari partiale.

"Decizia ne permite eventuala folosire a tratamentului TKM-Ebola la persoanele infectate cu virusul Ebola", afirma compania, intr-un comunicat.

In acest moment, nu exista niciun tratament antiviral sau vaccin autorizat pentru Ebola, ci doar agenti experimentali.

Studiile efectuate pe maimute cu TKM-Ebola au aratat o eficienta de 100% impotriva virusului, a precizat compania Tekmira.

"Epidemia din acest moment subliniaza necesitatea unor agenti terapeutici eficienti impotriva virusului Ebola", a subliniat Mark Murray, presedintele Tekmira Pharmaceuticals.

Epidemia de Ebola fara precedent care afecteaza Liberia, Sierra Leone, Guineea si Nigeria a provocat deja 932 de morti si continua sa se extinda. Dezvoltarea tratamentului TKM-Ebola se afla in centrul unui contract in valoare de 140 de milioane de dolari al Departamentului american al Apararii.

Extinderea rapida a epidemiei in Africa de Vest, care ameninta mai nou si Nigeria, cea mai populata tara din Africa, a accelerat procesul in vederea aplicarii tratamentelor experimentale. Expertii considera insa ca procesul ar putea dura mai multe luni, tinand cont de dificultatile tehnice pentru producerea unor doze suficiente in vederea realizarii testelor clinice.

Cei doi americani infectati in Liberia, care au fost repatriati in Statele Unite cu un avion sanitar, au fost tratati cu un alt ser experimental numit ZMapp, al companiei americane Mapp Biopharmaceutical.

Citeste si:
Spitalele impun restricţii după creșterea rapidă a cazurilor de...
Spitalele impun restricţii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.