Un crucisator american, Vella Gulf, a intrat in Marea Neagra, in cadrul unei misiuni pentru consolidarea securitatii colective a NATO si pentru "promovarea pacii si stabilitatii.

"Nava Vella Gulf se afla in Marea Neagra pentru consolidarea securitatii colective a aliatilor si partenerilor NATO, in cadrul unei misiuni pentru promovarea pacii si stabilitatii in regiune", anunta Comandamentul Flotei a 6-a a Fortelor Navale americane, citat de MEDIAFAX.

"Prezenta unei nave a Fortelor Navale americane in aceasta regiune ne permite sa colaboram cu aliatii si partenerii pentru dezvoltarea si imbunatatirea capacitatilor de reactie in scopul mentinerii securitatii regionale", precizeaza Comandamentul.

Nava militara Vella Gulf s-a mai aflat in Marea Neagra in mai si iunie. Crucisatorul are o lungime de 173 de metri si poate avea un echipaj de pana la 400 de membri, fiind dotat cu sisteme de tip SM-2, cu rachete de croaziera Tomahawk, cu obuze antinava Haropoon, cu torpile si sisteme de autoaparare Phalanx.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.