Industria carnii de pasare din Brazilia poate compensa importurile de pui ale Rusiei din Statele Unite, dupa ce autoritatile de la Moscova au blocat toate produsele agricole provenite din SUA si Europa, a declarat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Pasari din Brazilia, Francisco Turra.

Turra a spus ca Brazilia, cel mai mare exportator de pui la nivel mondial, este gata sa creasca exporturile in Rusia cu 150.000 de tone, de la 60.000 de tone in prezent, transmite RIA Novosti. Un numar de 20 de producatori de carne de pui din Brazilia au primit licenta de aprovizionare a Rusiei, iar numarul acestora va continua sa creasca, a adaugat Turra.

Guvernul brazilian a anuntat deja marti ca intentioneaza sa creasca livrarile de carne, produse din carne si lactate in Rusia.

Producatorii argentinieni de carne si-au exprimat anterior interesul sa majoreze exporturile in Rusia, in urma anuntului presedintelui Vladimir Putin de restrictionare a importurilor din statele care au impus sanctiuni Rusiei din cauza implicarii in criza ucraineana.

"Piata rusa a fost intotdeauna interesanta pentru Argentina. Singurul factor negativ pentru industria argentiniana este ca exista restrictii pentru exporturi impuse de guvernul tarii", a declarat Miguel Schiariti, seful Camerei pentru industria carnii si comert a Argentinei.

Presedintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri guvernului de la Moscova sa redacteze o lista cu produse interzise, agricole si alimentare, pentru o perioada de un an, provenite din tarile care au impus sanctiuni Rusiei.

Premierul rus Dmitri Medvedev a anuntat joi ca Rusia a decretat o "interdictie totala" pentru majoritatea produselor alimentare provenind din tarile europene si din Statele Unite, ca raspuns la sanctiunile occidentale impotriva Moscovei.

Aceasta interdictie se refera vita, porc, pasare, peste, branza, lapte, legume si fructe provenind din Statele Unite, Uniunea Europeana, Australia, Canada si Norvegia. Autoritatea sanitar-veterinara Rosselkhoznadzor va organiza joi consultari cu reprezentantii mai multor state latino-americane, intre care Ecuador, Brazil, Chile and Argentina, pentru a discuta cresterea exporturilor de alimente ale acestora in Rusia.

Citeste si:
Iohannis în Brazilia, mesaj de susținere pentru Ucraina: „Oricât ar...
Iohannis în Brazilia, mesaj...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.