Cinci adolescenti suspectati ca au terorizat copii evrei, proferand insulte antisemite si amenintari intr-un autobuz scolar din Sydney, au fost arestati joi, a anuntat politia.

Copii cu varste cuprinse intre cinci si 12 ani calatoreau, miercuri, intr-un autobuz privat la periferia Bondi Junction cand opt adolescenti au patruns in vehicul.

Presupusii agresori au hartuit si amenintat scolarii strigand "Heil Hitler", "Moarte evreilor" si "Eliberati Palestina", potrivit parintilor lor. O mama a explicat ca si-a gasit cele trei fetite plangand, traumatizate.

"Cea mica spune ca acum ii este teama permanent", a afirmat Jacqui Blackburn pentru postul public de radio ABC.

Cinci dintre cei opt adolescenti suspectati ca au participat la agresiune au fost arestati si audiati in cursul noptii, inainte de a fi incredintati parintilor lor. Organizatia reprezentativa a evreilor din statul New South Wales a anuntat ca, de acum, la bordul autobuzelor ce deservesc scolile evreiesti se vor afla agenti de securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.