Cea de-a 72-a editie a galei de decernare a Globurilor de Aur va avea loc pe 11 ianuarie 2015, a anuntat marti Hollywood Foreign Press Association (HFPA), organizatia care decerneaza aceste trofee.

Reprezentantii HFPA vor anunta nominalizarile pe 11 decembrie, cu exact o luna inainte de ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, de pe 11 ianuarie 2015.

Termenul limita pentru inscrierea productiilor de cinema si televiziune propuse spre nominalizare la Globurile de Aur 2015 este 31 octombrie. Cabinetul Ernst & Young va expedia catre membrii HFPA buletinele cu productiile si artistii nominalizati pana pe 26 noiembrie, iar acestia trebuie sa isi expedieze voturile pana pe 8 decembrie.

Productiile propuse spre nominalizare trebuie sa aiba premiera pana pe 3 decembrie.

Dupa anuntarea nominalizarilor, buletinele de vot pentru desemnarea castigatorilor vor fi expediate membrilor HFPA pana pe 22 decembrie, iar acestia vor trebui sa isi expedieze voturile pana pe 7 ianuarie 2015.

Gala Golden Globes Awards din 2014, produsa de Dick Clark Productions in colaborare cu HFPA, a avut cea mai mare audienta din ultimii 10 ani. Globurile de Aur 2015 vor fi inmanate cu doar cateva zile inainte de anuntarea nominalizarilor la premiile Oscar, pe 15 ianuarie 2015. Gala de decernare a premiilor Oscar, evenimentul care incheie sezonul premiilor de la Hollywood, va avea loc pe 22 februarie.

Gala Globurile de Aur, desi ramane unul dintre evenimentele de marca, fiind foarte apreciata de staruri, este criticata de o parte a industriei cinematografice, care pune sub semnul intrebarii reprezentativitatea unora dintre cei 90 de membri cu drept de vot care decid castigatorii Globurilor - unii dintre ei nici nu mai sunt jurnalisti activi -, in comparatie cu cei 5.800 de membri cu drept de vot din Academia de film americana, organizatia care decerneaza Oscarurile, scrie MEDIAFAX.

In 2013, atat organizatorii Globurilor de Aur, cat si organizatorii galei Oscarurilor au premiat la categoria cea mai importanta - cel mai bun film al anului - pelicula "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.