Bernie Ecclestone fost de acord sa o plateasca in schimbul achitarii sale in procesul de coruptie in care era judecat, la Munchen, 100 de milioane de dolari.

Banii pe care Ecclestone s-a angajat sa-i plateasca depasesc cu mult cele 3,2 milioane de euro achitate, in 2006, de un fost CEO al Deutsche Bank, Josef Ackerman, pentru a scapa de acuzatiile de abuz de incredere cu circumstante agravante, suma care reprezenta precedentul record in Germania.

Fostul cancelar Helmut Kohl, acuzat de deturnare de fonduri din Uniunea Crestin-Democrata (CDU), a acceptat sa plateasca 300.000 de marci (circa 150.000 de euro) pentru a pune capat procesului de la Tribunalul din Bonn, in 2001, in timp ce fostul ciclist Jan Ullrich a obtinut oprirea anchetarii sale pentru dopaj, in 2006, in schimbul sumei 250.000 de euro, informeaza MEDIAFAX.

Justitia germana prevede posibilitatea de a retrage acuzatiile in schimbul achitarii unei sume de bani, chiar si dupa ce a inceput procesul. Potrivit unui raport comandat de Curtea Constitutionala din Karlsruhe, in 2012, intre 25 si 33 la suta dintre sentinte sunt negociate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.